Μετά τις τελευταίες εξελίξεις των επίσημων αποφάσεων της ΕΠΟ, που έδωσε τέλος στα τοπικά πρωταθλήματα, πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται ήδη τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Με την ΕΠΣΘ να είναι αυτή που θα πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις, έτσι ώστε να έχουμε λιγότερες αδικίες και λιγότερους δυσαρεστημένους, είναι άραγε η αναδιάρθρωση η σωστή επιλογή?

Με διάφορα σενάρια να έχουν ειπωθεί, κατά τη δικιά μας ταπεινή άποψη, το πιο λογικό να συμβεί και να αποφασιστεί ενόψει νέας χρονιάς θα είναι τα εξής:

Να ανέβουν από τη Β’ κατηγορία οι τρεις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, στην Α’ ΕΠΣΘ. Αυτές θα είναι δηλαδή, η Αγχίαλος, ο Αστέρας και οι Μυρμιδόνες Πλατάνου. Από την Α’ κατηγορία να υποβιβαστεί τυπικά μόνο ο Ιάσων Α.Μ. ο οποίος έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση δηλαδή που συμβεί κάτι τέτοιο, η νέα Α’ ΕΠΣΘ που θα προέκυπτε θα ήταν με τις εξής 15 ομάδες: Αγία Άννα, Αγία Παρασκευή, Αίας Σούρπης, Ακρόπολη, Αγχίαλος, Αστέρας Ριζομύλου, ΑΕ 2002, Δάφνη, Μυρμιδόνες, Πρωτεσίλαος, Πύρασος, Σαρακηνός, Ρήγας Φεραίος, Σκιάθος, Τοξότης.

Από εκεί και πέρα, η Β’ κατηγορία μπορεί να χωριστεί σε δύο ομίλους, ανάλογα φυσικά και από τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, μαζί με τις ομάδες τις οποίες αγωνίστηκαν στην φετινή Γ’ κατηγορία, η οποία θα καταργηθεί και πάλι.

Είναι άραγε αυτό το σενάριο μια σωστή επιλογή μετά από όλα αυτά τα τελευταία γεγονότα που έγιναν στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα;